ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: 7 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΣΤΗ8ΟΣ

Η Chakrasana, ή στάση γέφυρα,τεντώνει τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη και τον αυχένα ενώ ανακουφίζει από την κούραση και τους πονοκεφάλους.

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και τοποθετήστε τα πόδια σας είναι λίγο πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας με τις παλάμες σας προς τα κάτω και τα δάχτυλά σας να δείχνουν την πλάτη σας. Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

Εκπνεύστε και σηκώστε το στή8ος και τους γοφούς σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Προσπαθήστε να ισιώσετε τα χέρια σας εντελώς και κρατήστε τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.
Yποστηριγμένο κεφάλι

Γονατίστε μπροστά του με τα γόνατα και τα πέλματα μαζί και ακουμπήστε τους γλουτούς στις φτέρνες.

Ακουμπήστε τους αντιβραχίονες στο χαλί και πλέξτε τα δάχτυλα. Οι αγκώνες βρίσκονται κάτω απ’ τους ώμους. Οι παλάμες κοιτάζουν προς το σώμα και μόνο οι εξωτερικές μεριές τους ακουμπούν στο πάτωμα, και είναι κάθετες.

Μακρύνετε τον λαιμό και τοποθετήστε την κορυφή του κεφαλιού στο πάτωμα, έτσι ώστε το πίσω μέρος του κεφαλιού να ακουμπάει στις παλάμες.

Βεβαιωθείτε ότι μόνο η κορυφή του κεφαλιού ακουμπάει στο πάτωμα, και όχι το μέτωπο ή το πίσω μέρος του κεφαλιού. Στην τελική στάση το βάρος πρέπει να είναι στο κέντρο, ούτε μπροστά ούτε πίσω, κάτι που θα έβαζε πίεση στα μάτια ή στο αυχένα.

Ελάτε στα δάχτυλα των ποδιών και τεντώστε τα γόνατα. Υψώστε τους γοφούς και προχωρήστε τα πόδια προς το σώμα, μέχρι το σώμα να γίνει κάθετο με το πάτωμα. Υψώστε τους βραχίονες, τους ώμους και ανοίξτε το στέρνο. Με εκπνοή, σηκώστε τα πόδια απ’ το πάτωμα ταυτόχρονα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τα λυγίσετε.

Καθώς τα πόδια (ή οι μηροί αν έχετε λυγισμένα πόδια) γίνονται κάθετα προς το πάτωμα, σπρώξτε το ιερό προς το πίσω μέρος της λεκάνης.

Υψώστε τους ώμους, εκτείνετε το λαιμό και βάλτε μέσα την θωρακική μοίρα. Τα γόνατα είναι τεντωμένα και τα πόδια σε Tadasana. Αν ξεκινάτε τώρα, μείνετε για 10 δευτ. και αυξήστε το σταδιακά στα 30 δευτ. Όσο εξοικειώνεστε με την άσανα, αυξήστε το χρόνο στα 5-10 λεπτά. Θυμηθείτε να κρατάτε το πρόσωπο και τα μάτια χαλαρά.

Στάση καμήλα
Η Ustrasana, ή η στάση καμήλα αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και ενισχύει το θώρακα. Αυτή η στάση είναι επίσης αποτελεσματική για τους πόνους στην πλάτη.

Καθίστε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας.

Σιγά-σιγά λυγίστε προς τα πίσω και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες, στη συνέχεια, κάντε τόξο την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας.

Τραβήξτε το κεφάλι σας προς στο πάτωμα και κρατήστε την πόζα για 30 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.

artistry-society.eu

Άκουσε Just Out Radio

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

2 × 4 =

You May Also Like