ΕΛΛΑΔΑ Ο ελληνικός «Άγιος Δομήνικος» είναι ένα βήμα μακριά από την Αθήνα! (Pics)

ΕΛΛΑΔΑ
Ο ελληνικός «Άγιος Δομήνικος» είναι ένα βήμα μακριά από την Αθήνα! (Pics)Το πιο όμορφο και συνάμα πιο «άγνωστο» σύμπλεγμα νησιών στην Ελλάδα που δελέασε μέχρι και την οικογένεια Πικάσο…
Ένα πανέμορφο τοπίο σε περιμένει ένα βήμα μακριά από την Αθήνα. Συγκεκριμένα, στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Εκεί, που το ωραιότερο ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα εντυπωσιάζει όποιον βρεθεί κοντά του, με τον ίδιο τρόπο που εντυπωσίασε τους απογόνους του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο.

Ο λόγος φυσικά για τους Πεταλιούς: Ένα σύμπλεγμα 22,5 τετραγωνικών χιλομέτρων, 10 ακατοίκητων στην πλειοψηφία τους μεν, πανέμορφων δε νησιών.
Οι Πεταλιοί αποτελούνται από 10 μικρά νησάκια: Tη Μεγαλόνησο, το Χερσονήσι, το Αβγό, τη Λαμπερούσα, το Λουλούδι, το Μακρονήσι, το Ποντικόνησο, το Πράσο, τον Τράγο και το Φούντι.
Δεκάδες εκπρόσωποι της διεθνούς αριστοκρατίας ενδιαφέρθηκαν να αποκτήσουν μέρος των ελληνικών αυτών νησιών, ελάχιστοι τα κατάφεραν. Κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, το σύμπλεγμα είχε περάσει στην ιδιοκτησία του Ομέρ Μπέη.

Τότε, αποτελούσε τον τόπο διακοπών των γυναικών που εκείνος είχε στο χαρέμι του.
Επόμενοι ιδιοκτήτες, υπήρξαν ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας, Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος, ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ και αρκετά χρόνια αργότερα, ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές της εποχής, ο Μαρής Εμπειρίκος. Ο ίδιος ήταν κουμπάρος του Αριστοτέλη Ωνάση και –παραδόξως- στενός φίλος του Σταύρου Νιάρχου.
Ο άνδρας – φαινόμενο της ελληνικής ναυτιλίας άφησε το μέρος του συμπλέγματος που είχε αγοράσει, στους δύο γιους του, οι οποίοι με τη σειρά τους το πούλησαν σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η εφοπλιστική οικογένεια Καρνέζη.

Τη δεκαετία του 1980, η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, -σχεδιάστρια κοσμημάτων στο επάγγελμα- και ο γιος του, Κλοντ, αγοράζουν μεγάλη έκταση της Μεγαλονήσου. Την αξιοποιούν δεόντως, χτίζοντας εκεί μια καταπληκτικής ομορφιάς πέτρινη βίλα που φιλοξένησε μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα στον κόσμο της μόδας και των επιχειρήσεων.

Η οικογένεια Πικάσο, όμως, αραίωσε αισθητά της επισκέψεις της Ελλάδα, αποφασίζοντας κάποια στιγμή να πουλήσει το ονειρεμένο της σπίτι στους Πεταλιούς.


Πλέον, το μεγαλύτερο κομμάτι της Μεγαλονήσου, ανήκει στην κληρονόμο του ισχυρού ανδρός της Coca Cola 3E, Γιώργου Δαυίδ, Νίκολα. Η ίδια, με τον σύζυγό της, Κλεμέντε Πινέδο αγόρασαν έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ την έκταση αυτή. Παρότι η ακριβής τιμή δεν έχει γίνει γνωστή, υπολογίζεται πως η αξία της Μεγαλονήσου ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Η αγορά ολοκληρώθηκε το 2016. Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που η οικογένεια Πινέδο – Δαυίδ θα περάσει στους Πεταλιούς.
Το μόνο βέβαιο; Η διάσημη κληρονόμος αναμένεται να φιλοξενήσει μερικά από τα διασημότερα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου παγκοσμίως…

Εσείς τι λέτε; Έχουν κάτι να ζηλέψουν οι Πεταλιοί από την Καραϊβική;
πηγη

Tags:

Άκουσε Just Out Radio

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

four × three =

You May Also Like

Γραφικά και κουκλίστικα: Ανακαλύψτε 4 χωριουδάκια της Ελλάδας σταματημένα στο χρόνο! (photos)

Από τη μια υπάρχουν εκείνα τα 4 χωριουδάκια που προσπαθούν να αναδείξουν την πιο «μοντέρνα» ...

Η Ευρώπη φοράει τα γιορτινά της! Δείτε τις μεγάλες πόλεις που ντύνονται χριστουγεννιάτικα!

Επίσης διαβάστε: Τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα έθιμα της Ελλάδας Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη αποκάλυψε τις ...