Όταν μαθαίνεις και βιώνεις την ” Πάρεση Προσωπικού Νεύρου “

Είναι κάποιες καταστάσεις που λες αποκλείεται να συμβεί σε εμένα , δεν τις γνωρίζεις και όταν τις μάθεις , εύχεσαι να μην συμβεί σε κανέναν . Το άρθρο μου δεν είναι ιατρικό είναι η προσωπική μου εμπειρία με την Πάρεση Προσωπικού Νεύρου. Επίσης να πω ότι αυτή η ύπουλη ασθένεια τα αίτια και η αποκατάσταση διαφέρει σε κάθε άτομο και λόγω αυτού δεν θα ήθελα να πάρω την ευθύνη να απογοητευτούν κάποια άτομα που πάσχουν από αυτό.

                                      Αναλυτικά η  Πάρεση Προσωπικού Νεύρου. 

Η πρώτη φορά 
Το 2015 λίγες μέρες πριν τις 30 Ιουνίου τα συμπτώματα είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους απλά λόγω άγνοιας δεν έδωσα σημασία . Όλα ξεκίνησαν από την γεύση , σταματήσαμε κάπου να πάρουμε μια κρύα μπαγκέτα και μόλις την δοκίμασα ένιωσα ότι ήταν χαλασμένη , ευτυχώς που δεν είμαι ιδιότροπη να κάνω παράπονα στο κατάστημα που αν το έκανα θα με περνούσαν για τρελή γιατί όταν δοκίμασαν και άλλοι από την παρέα μου την βρήκαν μια χαρά.Μαζί με όλα είχα μια τρομερή ενόχληση στο μάτι σαν να έχει μπει άμμος μέσα.
Το επόμενο πρωινό ετοίμασα τον καφέ μου και πήρα και ένα τσιγάρο , το τσιγάρο όμως βρήκε τοίχο το χείλος πουθενά , ψηλάφησα το πρόσωπο μου και διαπίστωσα ότι το χείλος μου ήταν στραμμένο στην αριστερή πλευρά. Έτρεξα στο μπάνιο για να δω το πρόσωπο μου και η εικόνα με φρίκαρε παρόλο που είμαι ψύχραιμο άτομο συνοδεύτηκαν πολλές κραυγές.
Τρέξαμε στο Νοσοκομείο και εκεί ήρθε η διάγνωση με συνοδεία από χάπια και φυσικά την μισητή σε εμένα κορτιζόνη.
Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να συγκρίνω και να θίξω νοσοκομεία θα πω απλά ότι επειδή δεν ήμουν στο τόπο μου , ένιωσα την ανάγκη για μια δεύτερη γνώμη και έτσι ταξίδεψα . Σαν συμβουλή θα σας πω να μην το κάνετε αυτό. Δεν πήρα τα γυαλιά ηλίου μέσα στον πανικό μου και αυτό δυσκόλεψε το ταξίδι μου . Η ενόχληση στο μάτι ήταν έντονη και η έκθεση στον ήλιο απλά τραγική .Σε μια στάση  που έκανε το λεωφορείο θυμάμαι ζήτησα από έναν επιβάτη να μου δώσει τα δικά του γυαλιά για να κατέβω λίγο και φυσικά χρειαζόμουν βοήθεια για να ανέβω πάλι στο λεωφορείο..
Πήγαμε στο νοσοκομείο βεβαία για να διαπιστώσουν ότι όντως ήταν πάρεση νοσηλεύτηκα περίπου 10 ημέρες αφού πέρασα από την διαδικασία μαγνητικής , αξονικής και παρακέντησης γιατί ήθελαν να αποκλείσουν πολλά ενδεχόμενα .Το κακό ήταν ότι είχα θέμα και με το τρίδυμο νεύρο . Με την στήριξη των φίλων μου και των δικών μου ανθρώπων πέρασαν οι ημέρες. Εκεί γνώρισα τον φύλακα άγγελο μου δεν ξέρω αν μου επιτρέπεται να πω όνομα και δεν θα το κάνω ήταν ο Ιατρός που ήταν τότε εφημερία που δεν έμεινε απλά να με κοιτάξει από απόσταση και να μου δώσει κορτιζόνη(πέταξα την κακία μου γιατί έτσι με εξέτασαν στο άλλο νοσοκομείο) , αλλά έκανε την εξέταση που χρειαζόταν με διάφορες κινήσεις και διαδικασίες .
Μου έδωσε πολύ κουράγιο και δημιουργήθηκε μια υπέροχη και αγνή φιλία που κρατάει μέχρι και σήμερα .
Έφτασα σε ένα σημείο να μη με νοιάζει πότε θα γίνει η αποκατάσταση στο πρόσωπο μου αλλά να γίνει καλά το μάτι μου γιατί πάντα τρέχει κίνδυνος για τον αμφιβληστροειδή αν δεν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του Ιατρού, φυσικά και το έκλεισαν με γάζα . Οι αυτοκόλλητες πάντως γάζες είναι οι καλύτερες γιατί δεν περνάει ούτε καν αέρας .

Αποκατάσταση
Ένιωσα τον φόβο ότι ίσως δεν καταφέρω να ξαναδώ το πρόσωπο μου.
Μου έδωσαν 3-4 μήνες για την αποκατάσταση όμως πείσμωσα και έχοντας την πίστη μου είπα ότι θα τα καταφέρω . Έκανα ότι μου είπαν και βρήκα κάτι ασκήσεις στο you tube ενός γιατρού και τις έκανα κάθε μέρα μαζί με τις μαλάξεις προσώπου σαν αισθητικός ήξερα καλά αυτό το κομμάτι .Τα κατάφερα σε λιγότερο χρόνο όταν έψαξα πάλι στο youtube για τις ασκήσεις δεν τις βρήκα!!!!
Ξαφνικά μου ερχόντουσαν πολλά μηνύματα στο facebook από άτομα με πάρεση να με ρωτούν πως τα κατάφερα τόσο γρήγορα χάρηκα τόσο πολύ που έδινα κουράγιο σε αυτούς . Εκεί έμαθα ότι η αποκατάσταση για κάποιους ήταν σε 60% 70% κτλ σε εμένα τελικά ήταν 90 % με μία μικρή πτώση στο χείλος . Απορούσα όμως πως με βρήκαν και την απορία μου την έλυσα ένας φίλος μου που μου είπε ότι άμα πατήσεις στην αναζήτηση του facebook την λέξη πάρεση βγαίνει το post που είχα κάνει τότε .
Έκανα όμως μια βλακεία έκοψα την κορτιζόνη απότομα και αυτό έφερε τα πάνω κάτω στον οργανισμό μου αργότερα , γιαυτό να προσέχετε στην δοσολογία που σας δίνουν με την κορτιζόνη.

Δεύτερη φορά
2 Χρόνια μετά όμως πάλι τον Ιούνιο η πάρεση άρχισε πάλι τα συμπτώματα της , με έπιασε απελπισία είχα μια φόρτιση εκείνες τις ημέρες και το φοβήθηκα σαν ενδεχόμενο και τελικά ναι άρχισε . Όμως τώρα πια ήξερα ….και ένας τρόπος να προλάβεις την πάρεση όσο και αν φαίνεται τραγικό είναι το χαμόγελο . Είναι η κίνηση που τραβάει όλα τα νευρά όπως και η κίνηση του φιλιού ….…πείσμωσα πολύ άρχισα όλες τις κινήσεις που ήξερα . Δεν μπόρεσα όμως να αποτρέψω το γεγονός ότι έχασα πάλι την γεύση μου , αυτή την φορά το πρόσωπο έστριψε από την άλλη πλευρά στα δεξιά .
Το προηγούμενο βράδυ πριν εμφανιστεί πάλι η πάρεση λέω κάτσε να βάλω μια φωτογραφία μου στο προφίλ μου γιατί δεν ήξερα πώς θα ήμουν από εδώ και πέρα. Στεναχωρήθηκα που σταμάτησα τις live εκπομπές μου , που φυσικά δεν μπορούσαν να γίνουν ούτε και φωνητικά γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω καθαρά.

                                   

Έβλεπα όλες μου τις φωτογραφίες και τα σχόλια που μου έγραφαν τι όμορφη που είσαι και γελούσα γιατί συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις αν θα αποκατασταθεί πάλι το πρόσωπο σου όμορφη μέχρι πότε ;; Ευτυχώς που τα έχω βρει με την φάτσα μου και δεν είχα ωραιοπάθεια γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολύ πιο όμορφες κοπέλες . Γιατί σε μια που όμορφη κοπέλα το σοκ θα ’ήταν μεγαλύτερο.
Προφανώς επειδή πήρα τα μέτρα μου αυτή τη φορά κάνοντας τις ασκήσεις μου το πρόλαβα σε λίγες μέρες θα ξέρω και πόσο ακριβώς είναι η αποκατάσταση .Το πρώτο που φρόντισα και με ένοιαζε ήταν το μάτι μου.Η κακή πλευρά της κορτιζόνης
Όμως εκεί έγινε το τραγικό μου έδωσαν 16 μέρες κορτιζόνη και την 11η μέρα με τσίμπησε κάτι στο προσαγωγό . Αυτό έγινε ένας τεράστιος όγκος και ο πόνος αφόρητος και τελικά διαπιστώθηκε ότι λόγω της κορτιζόνης γίνεσαι επιρρεπής σε μολύνσεις και η ίδια η κορτιζόνη το έκανε χειρότερο όμως δεν μπορούσαν να μου την σταματήσουν έτσι κατέληξα να παίρνω αντιβίωση για την πάρεση και αντιβίωση για τον προσαγωγό .Επίσης έπρεπε να προσέχω να μην τρώω αλάτι και ζάχαρη.
Έφτασα στα όρια μου και σωματικά και ψυχολογικά , νομίζω ήταν επόμενο.
Άνοιξαν λοιπόν το απόστημα και νόμιζα ότι όλα τελείωσαν όμως δεν είχα υπολογίσει ότι θα έπρεπε να πηγαίνω κάθε μέρα για αλλαγές με τον πόνο συνοδεία .Αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία επίσης χρειάστηκε να ανοιχθεί και 2η φορά .Με βοήθησε ότι είχα εσώρουχα μιας χρήσεως αρκετά παρήγορο γιατί δεν γίνεται με τα κανονικά εσώρουχα αν ακουμπάει σε πονάει και επίσης λερώνονται συνέχεια και ποτίζουν .
Άρα να προσέχετε με την κορτιζόνη και να παίρνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα , που θα σας συμβουλέψει ο ιατρός σας.
Σήμερα λοιπόν περπάτησα πάλι νιώθω λίγο καλύτερα χάρη στην πίστη μου και στο πείσμα μου.Το πρόσωπο μου επανήλθε δεν ξέρω σε πόσο ποσοστό θα με ενημερώσουν γιαυτό , εμενα βέβαια με ικανοποιεί αυτο που βλέπω .  Άλλαξε πολύ η ψυχολογία μου και εύχομαι να κρατήσω αυτή την στάση , διώχνω σιγά σιγά ότι τοξικό υπάρχει γύρω μου και αν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις πρέπει να βρίσκεις έναν βολικό τρόπο να συν υπάρχεις .Ένιωσα τις αναποδιές και θέλησα να τις μοιραστώ με άτομα που συμπάσχουν χωρίς βέβαια να θεωρηθεί ιατρικό άρθρο , πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες του γιατρού.

Δε ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον όμως θα το αντιμετωπίσω δημιούργησα μια ομάδα στήριξης όχι Ιατρική , να ανταλλάξουμε απόψεις και να βοηθήσει ο ένας τον άλλον .

Πάρεση προσωπικού νεύρου ομάδα στήριξης
Καλή επιτυχία σε όσους συμπάσχουν.

 

Τζένη Μερτίκα

 

 

 

Tags:

Άκουσε Just Out Radio

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

1 × 3 =

You May Also Like

What To Learn From Locals

Man bun bespoke freegan, kitsch retro ethical banh mi williamsburg drinking vinegar sustainable heirloom ...

..και ύστερα ήρθε το internet και γίναμε www . φιλαράκια . com

..και ύστερα ήρθε το internet και γίναμε www . φιλαράκια . com Οι φωτογραφίες με ...

Αυτοί που δεν είναι μαζί μας αλλά πάντα στην καρδία μας τα Χριστούγεννα !!!

Αυτοί που δεν είναι μαζί μας αλλά πάντα στην καρδία μας τα Χριστούγεννα Κάποιες ...